Vroom en Dreesmann - e-book

De opkomst en ondergang van het warenhuis (1887 - 2016)

  • Auteur: Richard Otto, Philippe Hondelink
  • ISBN: 9789082367690
  • Leverbaar: rond 22-04-2018
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: E-book (EPUB 3 - controleer of uw e-reader E-PUB 3 ondersteunt!)
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Tens Media
  • Aantal pagina's: 432
€ 9,95

Omschrijving

Het boek 'Vroom & Dreesmann' geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en het verhaal achter het warenhuis.

Het boek 'Vroom & Dreesmann' geeft een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en het verhaal achter het warenhuis. Het boek is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het ontstaan van het warenhuisconcern en benieuwd is naar V&D- weetjes, -feiten en -cijfers en naar markante momenten uit bijna 129 jaar detailhandelshistorie.

V&D-historicus Philippe Hondelink legt in dit boek, waarvoor de voorbereidingen al voor het faillissement van V&D in volle gang waren, de nadruk op de ontstaansgeschiedenis en de rol van beide oprichters Anton Dreesmann en Willem Vroom daarbij. Wat maakte hen succesvolle ondernemers en de pioniers die V&D hebben laten uitgroeien tot warenhuisketen? Uiteraard is er ook aandacht voor de V&D-families en komen tal van historische weetjes over het bedrijf aan bod en aan de hand van markante V&D-momenten wordt een beeld geschetst van de bijna 129 jaar detailhandelhistorie inclusief het faillissement op 31 december 2015 en de meest actuele gevolgen ervan. Naast de Vroom & Dreesmann-warenhuizen zal in het boek ook het Vendex concern aan bod komen. Vendex International NV behoorde in de jaren '80 tot één van de grootste internationale retailconcerns.

Philippe Hondelink heeft samen met Richard Otto de meer dan 100 merken en winkelketens van dit retailimperium ontleed, waaronder Vendet, Vendorado en Torro.
Verdwenen merken
Verdwenen merken

Het boek'Verdwenen merken' biedt een overzicht 325 bekende Nederlandse merken die tussen 1970 en 2015 zijn... € 29,95

Verdwenen Merken
Verdwenen Merken

Meer dan 300 verdwenen en vergeten merken gebundeld.

Na het succes van de eerste versie brengt de tweede... € 9,95